Vi bor i Oslo, helt inntil Lillomarka. “Vi” er Roy og meg (Marit) og to sheltier. Døtrene våre har flyttet ut, og med dem flyttet også vår første sheltie.Jeg har “alltid” hatt hund, men det ble for alvor min store hobby da jeg fikk min første belgiske fårehund (tervueren) i 1990. Da ble jeg virkelig bitt av både lydighets-og bruksbasillen. Jeg har konkurrert i lydighet, spor og rundering med mine belgere. En av dem godkjente jeg også som redningshund. Vi deltok på flere leteaksjoner i den tiden vi sto på beredskapslisten.

I 2007 kom vår første sheltie i hus. Luna tok oss med storm. Liten, søt og lettrent, og eldstedatter Anjas følgesvenn. I 2016 kom Lotti til oss. Hun er virkelig kjapp og lettlært, og enkel å belønne. Nå består husstanden av to sheltier, Lotti og Ellinor. Ellinor er fra Lotti (og kenneles) første kull.

Hundene og jeg konkurrerer i rallylydighet. Jeg synes klikkertrening er morsomt, og bruker det til innlæring av øvelser. Jeg har gått flere kurs, og prøver stadig å forbedre meg.

Marit